Stefano-Gabbana-and-Domenico-Dolce

Medijska buka oko izjava modnih kreatora Stefana Gabbane i Domenica Dolcea kojima su ova dvojica dala potporu tradicionalnoj obitelji i dalje se nastavlja. Ono što se, međutim, propuštava naglasiti jest da su kreatori prošli tjedan dali interview u kojem su se ipak ogradili od ranije danih izjava.

Dolce i Gabbana, kojima sada prijeti bojkot koji je zatražio britanski gay glazbenik Elton John i u tome dobio očekivanu potporu establishmenta, razgovarali su za televizijsku postaju CNN i pokušali “pojasniti” svoje izjave.

“Volimo gay parove, pa i mi smo gayevi. Volimo kada gayevi posvajaju djecu. Sve volimo”, rekao je Stefano Gabbana dodajući kako je njegov poslovni, a nekada i ljubavni, partner Dolce izrazio svoje “privatno mišljenje” o djeci nastaloj procedurom iz umjetne oplodnje, te je pri tome “nesretno izabrao riječi”.

Podsjetimo – Dolce i Gabbana su u razgovoru za talijansku Panoramu, u kojem su promovirali svoju novu modnu liniju koja je nadahnuta tradicionalnom talijanskom obitelji izjavili kako “obitelj nije nikakav hir”, te da “u njoj postoji osjećaj pripadnosti koji je nadnaravne prirode”.

Dolce je rekao i kako su “djeca rođena metodom oplođivanja unajmljenih jajašaca – djeca kemije, sintetike”, te da je “jedina prava obitell tradicionalna”.

Nakon toga je krenula očekivana lavina napada na njih.

Sada je Gabbana rekao kako podržava “umjetnu oplodnju” i gay parove koji je koriste, a kada je Dolce upitan podržava li je i on, rekao je:

“Nije riječ o tome što podržavam ili ne podržavam. Mislim što mislim. Basta”.

Kasnije je dodao kako je odgojen u “sicilijanskoj obitelji”, te kako podržava “tradicionalnu obitelj”, ali da je to njegovo “privatno mišljenje”.

“Svatko ima slobodu odabrati što želi. To je za mene demokracija. Poštujem tvoj izbor, a ti trebaš poštivati moj”, rekao je Dolce.

Kreatori su pozvali Eltona Johna i one koji su ih napali na razgovor, a pozive na bojkot protiv njih nazvali nepotrebnima.

Goran Andrijanić | Bitno.net