Maria Martinez je dvije godine radila kao medicinska sestra u jednoj klinici za pobačaje u Bilbau, u kojoj je svakoga dana ubijeno oko 15 djece, donosi Rome Reports. Tada se još zvala Amaya. Međutim, jedno neočekivano iskustvo potaknulo je ovu ženu da promijeni ime, a tako i kompletan pogled na svoj život.

Naime, ona je prije bila žena koja je prezirala sve katoličke vrijednosti, a odjednom je, kako kaže, Božjom milošću postala katolička preobraćenica. “Bog je dopustio da vidim jednu razinu pakla. Ove ruke su ubijale nevine živote”, svjedoči. Maria danas tvrdi kako se godinama izbjegavala suočiti s istinom o svojem poslu. Jednom je upitala kolegu je li ono što vidi na stolu zapravo stopalo pobačene bebe, ali je sebe ipak uspjela zavarati kako se radi o krvnom ugrušku.

Maria je za CNA posvjedočila kako je njezina klinika za pobačaje poduzela sve moguće korake kako bi bila sigurna da se žene neće predomisliti. Žene bi prije zahvata izolirale od svojih partnera, a Maria bi ih držala za ruke i smirivala do kraja postupka. Pojedine žene bi je nakon postupka molile da prestanu sa zahvatom, jer su se predomislile, a Maria bi im rekla kako je zahvat već završio.

Naposljetku je napustila industriju pobačaja i upisala školu za psihoterapiju. Nakon toga je otvorila privatnu praksu, dobro zarađivala, vodila bogat društveni život i trčala maratone. Iako je krštena u Katoličkoj Crkvi, Maria nije bila prakticirajuća vjernica te sebe danas opisuje kao osobu koja je “bila spremna za otpadništvo”.

Najteži dio života uslijedio je kada ju je ostavio suprug. “Tada sam ostala bez svega, bez njega, braka i obitelji. Nisam imala ništa. U tom trenutku sam osjećala neopisivu bol”, kaže. Priznaje kako je tada odlučila da će počiniti samoubojstvo na putovanju u Nepal gdje je trebala pomagati stradalima u potresu.

Tamo je upoznala časne sestre Misionarke ljubavi, koje je osnovala Majka Terezija. U početku uopće nije htjela komunicirati sa sestrama jer je u srcu osjećala mržnju prema njihovoj osnivačici. Jednoga dana na ulici ju je za ruku zgrabila jedna časna sestra i pozvala je da pođe za njom. Maria je ubrzo shvatila kako hodaju prema samostanu. Toga dana je prisustvovala svetoj misi, koja je bila služena na engleskom jeziku, pa ju uopće nije razumjela.

Međutim, onda je začula glas koji joj je na španjolskom jeziku poručio: “Dobrodošla kući.” U početku je bila zbunjena, a onda je ponovno začula poznati jezik: “Dobrodošla kući. Dugo ti je trebalo da me zavoliš.” Maria je uvjerena kako joj se obratio sam Isus s križa. Osjećala se kao izgubljena ovca koju je Dobri pastir pronašao u svojem beskrajnom milosrđu. Uslijedilo je razdoblje upoznavanja s katoličkom vjerom, obraćenje i simboličan trenutak kada je svoje ime Amaya promijenila u Maria.

Sestre su joj kasnije ispričale kako su se cijelu godinu molile da im u Katmandu dođe psihoterapeut te kako je časna sestra, koja ju je zgrabila za ruku, od Svetog Duha primila poruku da je upravo ona osoba za koju su se tako dugo molile. Maria je ostala u samostanu sljedeća četiri mjeseca, gdje je napokon primila iscjeljenje duše.

“Kako sam se izliječila? Tako da sam svaki dan boravila s Misionarkama ljubavi i s njima obilazila najsiromašnije od najsiromašnijih, one koji zaista nisu imali ništa. Obratila sam se na mjestu gdje Bog svakodnevno pokazuje silinu svoje ljubavi”, kaže.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net