Početkom nove akademske godine krenula je i nova, ujedno 12., sezona Hrvatskog nadzemlja. Novu sezonu otvorili su susretom koji se održao na online platformama pod naslovom „TalenTI“. O toj temi govorila je Ivona Zgrabljić, osnivačica i idejna začetnica programa Edukator Kreator i voditeljica projekta Talent4You.

U samom uvodu svog predavanja istaknula je kako su talenti i naše sposobnosti jedinstven način na koji mi imamo priliku proslavljati Boga i ljubiti bližnje. No, napominje kako nije dovoljno samo imati talent, nego je važno marljivo okopavati svoj talent, odnosno educirati se i usavršavati kako bismo uspjeli u nekom području. Predavačica je nas i naše talente usporedila s jednim orkestrom kojem je dirigent Bog koji želi odsvirati jednu partituru, a za to su mu potrebni instrumenti koje na neki način predstavljamo mi sa svojim talentima, te da bismo odsvirali svoju dionicu, potrebno je poznavati svoj instrument kako bismo izbjegli uspoređivanje s drugima i potencijalnu zavist.

„Upoznajte sebe, svoj instrument, odnosno svoj potencijal, svoje sposobnosti kojima možete najviše dati doprinos te prihvatite svoj potencijal“, poručila je. Također, ističe kako ljudi danas često nisu spremni na žrtvu, a talent bez marljivosti, truda i požrtvovnosti nije ništa, a uza sve to potrebno je i cjeloživotno „uštimavanje naših instrumenata“.

U daljnjem razgovoru s voditeljem gošća je iznijela nekoliko konkretnih savjeta kako otkriti svoje talente, talente djece, načine kako ih razviti, a mladima je za kraj poručila da se izlažu različitim iskustvima, projektima i sl. kako bi lakše upoznali sebe i svoje talente.

Susret su obilježile pjesme „Dok me Tvoje svjetlo vodi“ Zbora Mihovil i „Plug“  fra Marina Karačića te skečevi i filmovi u produkciji Hrvatskog nadzemlja: „Prispodoba o talentima“ i „Preko trnja do zvijezda“. Sve je zaključeno prigodnom meditacijom.

Svi oni koji susret nisu pratili putem livestreama, mogu ga pogledati na Facebook profilu i YouTube kanalu Hrvatskog nadzemlja te Nadzemlje pratiti na Instagram profilu.

Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja održat će se 17. studenoga.