Tematski se manifestacija dotiče aktualnih Godine Feste sv. Vlaha i Sinodalnog hoda u Katoličkoj Crkvi, potom vječne ljepote kulturnog nasljeđa Dubrovnika, nastavlja vjerničku sabranu pobožnost hoda za Kristovim križem padinama Srđa te i dalje njeguje kulturnu suradnju sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom.

Manifestacija prvi put donosi jedan cjelodnevni stručni skup. Tu su zatim dva predavanja, jedno predstavljanje knjige, dva koncerta, jedna izložba, tradicionalni obilazak crkvenih muzeja i crkvica te pobožnost na Srđu.

Prvi događaj bit će u srijedu, 16. ožujka s početkom u 19 sati u Palači Sponza, a posljednji u petak, 8. travnja u crkvi Male braće.

Evo programa po danima:

* * *

Manifestacija „Kršćansko lice kulture“ počinje u srijedu, 16. ožujka u 19 sati u Palači Sponza u Dubrovniku otvaranjem izložbe „Dubrovnik u stihu i fotografiji II.“ autora Mara i Borisa Jovića.

U četvrtak, 17. ožujka u 19.30 sati u dvorani sv. Ivana Pavla II. (bivši samostan sv. Klare) mo. Josip degl’Ivellio održat će predavanje „Glazba u liturgiji na čast sv. Vlaha“.

U subotu, 26. ožujka u 19.30 sati u pravoslavnoj crkvi sv. Blagovještenja u Dubrovniku održat će se koncert zbora “Sv. Vasilije Ostroški i Tvrdoški” koji djeluje pri sabornom hramu (konkatedrali) sv. Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju. Dirigent zbora je Jovana Marić.

U utorak, 29. ožujka u 19.30 sati dr. sc. Željko Tanjić održat će tribinu “Sinodalno lice Crkve”. Tribina će se održati u dvorani sv. Ivana Pavla II. (bivši samostan sv. Klare) u Dubrovniku.

Popularna Noć crkvenih muzeja i crkvica bit će priređena i ove godine. U petak, 1. travnja od 17 sati sudionici će uz stručno vođenje biti provedeni kroz dubrovačke crkvene muzeje i crkvice.

Na petu korizmenu nedjelju, 3. travnja u 14 sati ispred prve postaje Križnog puta na Srđu počinje pobožnost križnog puta padinama Srđa, a predvodit će je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

U ponedjeljak, 4. travnja u 19.30 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku  Krešimir Magdić predstavit će notnu ediciju „Zdrava Kraljice“.

U srijedu, 6. travnja od 9 do 16 sati bit će održan stručni skup „Okrugli stol o obnovi Biskupske palače“. Skup će biti održan u Biskupskoj palači te je broj sudionika ograničen.

„Kršćansko lice kulture“ završava u petak, 8. travnja Koncertom duhovnih skladbi u izvedbi klapa i zborova Dubrovačke biskupije koji počinje u 20 sati u crkvi Male braće u Dubrovniku. Program koncerta priredio je Krešmir Magdić.