Nakon Ivana Pavla II koji je bio poznat po rušenju raznih protokola, papa Franju je otišao korak dalje, te je, nakon što je misa završila i procesija krenula ka sakristiji, na iznenađenje osiguranja, izašao iz procesije i otišao ispred crkve pozdraviti se s narodom, i to sa svakim ponaosob, govoreći im: “Molite za mene”. Inače, Papa je služio misu u vatikanskoj župi sv. Ane a na misi su sudjelovali vatikanski djelatnici te stanovnici četvrti Borgo. Koncelebrirali su kardinal Angelo Comastri i malteški kardinal Prosper Grech.

[facebook] Klikni like i saznaj sve o papi Franji! [/facebook]

U propovijedi, na misi, osvrćući se na evanđelje današnje pete korizmene nedjelje Papa je primijetio kako mi ljudi često vrlo rado osuđujemo, blatimo i tučemo po drugima, ali, nastavio je papa, Bog je milosrdan. 
Evo još nekoliko papinih misli iz propovijedi: “Predivan scenarij. Isus najprije ostaje sam i moli na brdu. Moli sam. A potom ide ponovno u hram i narod ga slijedi. Isus među narodom. I na kraju puštaju ga sama sa ženom koju su željeli kamenovati. Ta Isusova osamljenost je plodna osamljenost. Molitva s Ocem je tako lijepa da ju je Crkva izabrala kao poruku današnje nedjelje.”

Radi se o poruci milosrđa prema onoj ženi – nastavio je Papa te istaknuo kako postoje razlike među ljudima koji su ga slijedi. Narod je želio čuti Isusove riječi jer narodu otvorenog srca je potrebna Božja riječ. No bili su među narodom Božjim pomješani i drugi, koji nisu ništa osjećali, a nisu ni mogli – dodao je Papa Franjo, jer su željeli osuditi tu ženu. No Isusova je poruka milosrđe. To je – prema Papinu uvjerenju – najača Gospodinova poruka. Isus je sam rekao da nije došao zbog pravednika, nego zbog grešnika. Isus je došao zbog nas, nastavio je papa Franjo, kada se priznamo grešnicima i zatražimo njegovo oproštenje.

Bitno.net