Vatikanski poluslužbeni dnevnik “L’Osservatore Romano” u svom osvrtu na Svjetsko prvenstvo u Kataru u broju od 19. prosinca kao najdirljiviji trenutak cijelog SP-a ističe sliku malog Lea (10), sina hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića kako tješi brazilskog reprezentativca Neymara nakon poraza Brazila od Hrvatske u četvrtfinalnoj utakmici.

Nedvojbeno najslađa i najdirljivija slika ovog Svjetskog prvenstva je ona desetogodišnjeg Lea, sina hrvatskog nogometaša Ivana Perišića, nakon što je Hrvatska eliminirala Brazil iz daljnjeg natjecaja, piše dnevnik.

Napustivši pobjedničko slavlje na stadionu, dječak je pretrčao pola terena kako bi tješio Neymara, možda svog idola. Netko ga je pokušao spriječiti, no ponajbolji brazilski nogometaš ga je ugledao, prišao mu i još u suzama stisnuo ruku koju mu je mališan pružio te ga zagrlio.

Dnevnik dodaje da su i neki igrači te večeri, a i na kraju drugih utakmica, poput Lea sportski pristupili poraženim protivnicima, ali taj prizor odiše dječjom nježnošću i iskrenošću.

Još je jedan trenutak koji je izdvojio vatikanski dnevnik vezan uz utakmice koje je Hrvatska odigrala na SP-u u Kataru. Naime, kao lekcija nogometnom svijetu istaknuta je gesta tehničkog povjerenika japanske reprezentacije. Nakon poraza na jedanaesterce u osmini finala od Hrvatske, Hajime Moriyasu se dugo i duboko naklonio u znak zahvalnosti i najvećeg poštovanja za podršku koju su japanski navijači pružili momčadi.

Ovi su, dodaje se u tekstu, odmah nakon toga počistili, kao i na prošlim utakmicama, dijelove stadiona na kojima su se nalazili, dok su igrači isto učinili u svlačionici ostavivši ceduljicu s natpisom “veliko hvala”. “Chapeau!” na japanskom.