Na mrežnim stranicama vatikanske izdavačke kuće Libreria Editrice Vaticana objavljena je 21. travnja u pdf-u knjiga „Snažna u nedaćama: Crkva u zajedništvu – sigurna potpora u doba kušnje“, prenosi Vatican News.

Na 192 stranice, dostupne na engleskom, talijanskom, španjolskom i francuskom te uskoro portugalskom jeziku i zaštitnikom Crkve Arkanđelom Mihaelom na naslovnici, knjiga je podijeljena u tri dijela – molitve, obredi i zazivi, među njima za bolesne i oslobođenje od zla; u drugom dijelu riječ je o tome kako katolici mogu prakticirati vjeru bez pomoći sakramenta, koji im u ograničenju kretanja u tijeku pandemije nisu fizički dostupni, a u trećem su sabrana razmatranja pape Franje o crkvenom zajedništvu od početka pandemije koronavirusa. Među ostalim tu su njegove homilije iz Doma Sv. Marte i nagovori uz Angelus, počevši od 9. ožujka.

Izdavač djela je Dikasterij za komunikaciju a tekstovi će biti redovno ažurirani te se besplatno mogu više puta preuzimati.

U uvodniku urednik redakcije Andrea Tornielli, između ostaloga, navodi kako je knjiga zamišljena kao „mala pomoć svima koji traže iskustvo Božje blizine i utjehe u boli, patnji i samoći”. „Naravno, vjera ne eliminira bol niti crkveno zajedništvo patnju, ali osvjetljava stvarnost i otkriva da je prožeta ljubavlju i nadom temeljenima ne na našim vlastitim sposobnostima već na Onom koji nam je vjeran i nikada nas neće napustiti“, istaknuo je Tornielli.

IKA | Bitno.net