Draga braćo svećenici, svi župnici Šibenske biskupije,

Zbog pogoršane situacije sa zarazom koja se ponovno brzo širi te je sve veći broj zaraženih, oboljelih i hospitaliziranih, a na preporuku Županijskog stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, kako bi dali svoj doprinos u suzbijanju zaraze i pokazali odgovornost donosim da se slavlja svete krizme i prvih svetih pričesti odgode do 20. svibnja ove godine. Neka se planiraju poslije toga datuma s nadom u poboljšanje situacije.

Ovo je vrijeme naše zajedničke usrdne molitve svemogućem Bogu da skrati dane iskušenja i povrati nam zdravlje i mir. Kako je u ovim okolnostima odgoda i pomicanja datuma slavlja krizme nemoguće napraviti raspored krizmi po župama, podsjećam na odluku od 8. ožujka 2021. godine prema kojoj ove godine svi župnici imaju delegaciju mjesnog ordinarija da mogu sami podijeliti svetu krizmu. Biskup ili drugi delegirani svećenik doći će podijeliti krizmu gdje god to bude moguće.

Ukoliko bi bilo koji župnik sam tražio drugog krizmatelja potrebno je da za to dobije dozvolu Ordinarija. Stoga neka župnici u dogovoru s roditeljima sami odrede datum krizme u vremenu poslije 20. svibnja, kroz ljeto ili na jesen uz poštivanje svih propisanih mjera.

Neka nas ova iskušenja učvrste u vjeri, neka u nama probude želju za istinskim obraćenjem i neka budu poticajem našoj ustrajnoj molitvi.

Sve svoje neizvjesnosti stavimo pred onu koja je prihvatila biti službenicom Božjom, Blaženu Djevicu Mariju i utecimo se njezinom zagovoru molitvom: Pod tvoju se obranu utječemo.

S Božjim blagoslovom,
Tomislav Rogić, šibenski biskup