Tiskovni ured Svete Stolice objavio je program apostolskog putovanja pape Franje u Gruziju i Azerbajdžan od 30. rujna do 2. listopada 2016.

Papa na put kreće u petak 30. rujna u 9 sati, a dolazak u međunarodnu zračnu luku glavnog grada Gruzije Tbilisi predviđen je oko 15 sati. Nakon svečanosti dobrodošlice slijedi kurtoazni posjet Predsjedniku Republike u Predsjedničkoj palači. Na istom mjestu potom će se održati Papin susret s predstavnicima vlasti, civilnog društva i članovima diplomatskog zbora. Slijedi susret s katholikosom i patrijarhom cijele Gruzije Ilijom II. u palači patrijarhata. Posljednja točka prvog dana pohoda Gruziji je susret s asirsko-kaldejskom zajednicom u kaldejskoj katoličkoj crkvi sv. Šimuna.

U subotu 1. listopada na programu su misa na stadionu M. Meskhi, susret sa svećenicima, redovnicama i redovnicima u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije te susret s karitativnim djelatnicima i njihovim štićenicima u Karitativnom centru otaca kamilijanaca. Na kraju drugog dana svog pohoda Papa će posjetiti patrijarhalnu katedralu Svietyskhoveli u Mtskheti.

Odredište trećeg dana apostolskog putovanja, u nedjelju 2. listopada, bit će glavni grad Azerbajdžana Baku. Po dolasku oko 9.30 sati Papa će predvoditi misu u crkvi Bezgrešne u Salezijanskom centru u Bakuu. Slijedi ručak sa salezijanskom zajednicom. Nakon ručka bit će upriličena protokolarna svečanost dobrodošlice na Trgu ispred Predsjedničke palače, a zatim kurtoazni posjet Predsjedniku Republike u Predsjedničkoj palači, susret s predstavnicima vlasti u centru “Heydar Aliyev” te privatni posjet šeiku kavkaskih muslimana u džamiji “Heydar Aliyev”. Na kraju svoga pohoda Papa će se susresti s pravoslavnim episkopom Bakua i predsjednikom Židovske zajednice.

IKA | Bitno.net