Georg Ratzinger, stariji brat pape emeritusa Benedikta XVI., preminuo je u Regensburgu, u 96. godini, javlja Vatican News.

Dvojica braće zaređena su za svećenike na isti dan, a posljednji put susreli su se prije desetak dana.

Naš portal prenio je tada kako je 93-godišnji Papa emeritus u Njemačku otputovao sa svojim osobnim tajnikom nadbiskupom Georgom Gänsweinom, u želji da posjeti brata čije je zdravstveno stanje bilo ozbiljno narušeno.

Zajedno su proveli četiri dana, a unatoč teškoj bolesti starijeg Ratzingera i poodmakloj dobi služili su zajedničku misu na svetkovinu Srca Isusova.

Georg Ratzinger rođen je 15. siječnja 1924. u Pleiskirchenu, u Bavarskoj, gdje je počeo svirati orgulje u župnoj crkvi od svoje 11 godine. God. 1935. stupio je u sjemenište u Traunsteinu, a po završetku Drugoga svjetskog rata, god. 1947. zajedno s bratom Josephom ušao je u bogosloviju Herzogliches Georgianum u Münchenu. Dana 29. lipnja 1951., dvojicu braće, zajedno s četrdesetoricom drugih đakona, zaredio je za svećenike u katedrali u Freisingu kardinal Michael von Faulhaber. Tijekom trideset godina, od 1964. do 1994., bio je voditelj katedralnog zbora u Regensburgu „Regensburger Domspatzen“. Održao je brojne koncerte diljem svijeta i snimio brojne skladbe za Deutsche Grammophon, Ars Musici i druge važne diskografske kuće s produkcijama posvećenim Bachu, Mozartu, Mendelssohnu i drugim autorima.