Kao mladić primljen je u bolnicu zbog problema s plućima, a liječnik mu nije propisao dovoljnu dozu antibiotika. Časna sestra koja je radila u bolnici utrostručila mu je dozu i spasila život.

Ove činjenice objavljene su u novoj knjizi “I Fioretti di Papa Francesco” (“Cvjetići pape Franje”), razgovorima između Pape i Andree Torniellija, uglednog vatikanskog novinara, javlja The Telegraph.

Zdravlje nekadašnjeg kardinala Bergoglija našlo se u fokusu javnosti tijekom ovogodišnjeg izbora pape. Papa je navodno imao tri ciste na plućima, zbog čega mu je dio pluća odstranjen.

Tornielli navodi kako je Papino zdravlje odlično i da pokazuje veliku izdržljivost, a otkrio je i kako je Papa privatno nazvao ženu čiji je sin ovisnik o drogama, nakon što mu je ona preko jednog od njegovih službenika poslala poruku napisanu na maramici. Papa je obećao moliti za nju i njezina sina.

Dokazujući kako je Papa oduvijek bio čovjek iz naroda, knjiga se osvrće i na njegove večere sa siromašnim građanima, dok je još bio nadbiskup u Buenos Airesu.

– Volim večerati sa siromašnima jer oni poslužuju i dijele hranu sa srcem – rekao je Papa Tornielliju.

Bitno.net