U pozdravima vjernicima na općoj audijenciji u srijedu 29. travnja papa Franjo je zazvao zaštitu crkvene naučiteljice svete Katarine Sijenske na Italiju i Stari kontinent pogođene pandemijom te se spomenuo onih koji su u ovom vremenu krize ostali bez posla.

“Ta je velika žena crpila iz zajedništva s Isusom hrabrost djelovanja i onu nepresušnu nadu koja ju je podržavala u najtežim trenucima, pa i onda kad se sve činilo izgubljenim, i omogućilo joj da, snagom svoje vjere, utječe na druge, čak i one na najvišim građanskim i crkvenim razinama. Neka njezin primjer pomogne svima da znaju, kršćanskom dosljednošću, združiti intenzivnu ljubav Crkve s djelotvornom brigom za građansku zajednicu, posebno u ovom vremenu kušnje. Molim svetu Katarinu da zaštiti Italiju tijekom ove pandemije i da zaštiti Europu, jer je ona zaštitnica Europe; da štiti čitavu Europu da ostane ujedinjena”, rekao je Papa u pozdravu talijanskim vjernicima.

Papa se, nadalje, u svom pozdravu vjernicima francuskoga govornog područja spomenuo blagdana svetog Josipa radnika koji se slavi u petak, 1. svibnja. „Po njegovu zagovoru – rekao je – povjeravam Božjem milosrđu one koji su pogođeni nezaposlenošću zbog trenutne pandemije. Neka Gospodin bude Providnost svima potrebitima, a nas potakne da im pomognemo.”

IKA | Bitno.net