Prije opće audijencije u srijedu, papa Franjo susreo se s talijanskim glumcem i redateljem Robertom Benignijem, koji je dobio Oscara za film “Život je lijep” iz 1997. godine. Godinu dana kasnije Vatikan je Benignija pozvao na gledanje tog filma zajedno s Ivanom Pavlom II. koji je Benignijev uradak nazvao jednim od svojih najdražih filmova.

„Ovo je Franjo! Franjo je! Ovo je najljepši trenutak. Najradosniji. Najsjajniji. Pogledajte svjetlo koje isijava“, kazao je Benigni pozdravivši Papu na što mu je dobro raspoloženi Franjo odgovorio: „Nemoj pretjerivati. Ajde ne pretjeruj.“

Glumac je Svetom Ocu poklonio komplet DVD-a svojeg novog showa o životu svetog Franje Asiškog pod nazivom “Pjesma”, koja se emitira na streaming servisu Paramount Plus.

“Oprostite mi na nedostatku poniznosti, ali ovo je samo moj show o svetom Franji. Kažem show jer je njegov život bio show. Vi to dobro znate. Vi ste isusovac, ali se zovete Franjo”, kazao je Benigni pružajući Franji dar.

Papa je Benigniju darovao jednu od svojih knjiga i medalju izrađenu povodom devete obljetnice svojega pontifikata. Nakon susreta dvojica oprostili su se zagrljajem.

La vita è bella

Pope Francis meets actor & director Roberto Benigni, 7.12.2022

📸 Vatican Media

Objavljuje Christopher LambSrijeda, 7. prosinca 2022.