Sveti je Otac s dubokim ganućem doznao za užasni čin nasilja koji se dogodio u Berlinu, u kojem su, osim znatnog brojana ranjenih, poginule mnoge osobe. Sveti Otac očituje vlastito sudjelovanje u žalosti izražavajući vlastitu samilost i jamčeći svoju blizinu u njihovoj boli.

Preminule u molitvi povjerava Božjem milosrđu, moleći Boga za ozdravljenje ranjenih. Papa zahvaljuje službi pomoći i sigurnosti na njihovom djelotvornom zauzimanju. Papa se pridružuje svim ljudima dobre volje koji se trse da ubojito ludilo terorizma ne nađe prostora u našem svijetu. U tom smislu, papa Franjo od milosrdnoga Boga Oca moli utjehu, zaštitu i utješni blagoslov.

Papa je ranije uputio brzojav sućuti predsjedniku Ruske Federacije, Vladimiru Putinu, povodom atentata na ruskog veleposlanika, Andreja Karlova u Ankari.

Sveti Otac je izrazio sućut svim ožalošćenima, a na poseban način članovima veleposlanikove obitelji. Preporučivši dušu ubijenog veleposlanika Karlova Svemogućem Bogu, Papa je zajamčio ruskom predsjedniku kao i svim stanovnicima Rusije duhovnu solidarnost u ovom vremenu te je poručio da moli za njih.

RV | Bitno.net