Policija, papa policajcima

Vanjski red, koji pozorno nadzirete, pomoći će i unutarnjem redu, prožetom smirenošću i mirom – uvjerenje je pape Franje koje je izrazio tijekom jučerašnje tradicionalne audijencije, koju održava na početku godine, s dužnosnicima i osobljem Inspektorata za javnu sigurnost u Vatikanu, javlja Radio Vatikan.

Papa je pohvalio rad redarstvenih snaga, te istaknuo njihovu profesionalnost i osjećaj dužnosti u neizbježno potrebnom jamčenju sigurnosti i mira koji su potrebni posebice na početku Svete godine.

Napomenuvši da je njihov susret još važniji jer se održava u okviru Svete godine milosrđa, slijedom koje je već prvih dana njezina trajanja u Rim došlo mnoštvo hodočasnika iz čitavoga svijeta, Papa je kazao da su zbog toga oni, rukovoditelji, dužnosnici i agenti javne sigurnosti, pozvani na još veću obvezu, kako bi se slavlja i zbivanja povezana s izvanrednim Jubilejom održavala u redu i kako bi bila korisna. Vanjski red, koji pozorno nadzirete, pomoći će i unutarnjem redu, prožetom smirenošću i mirom – rekao je Sveti Otac.

Vaša je služba dragocjena – ponovio je papa Franjo nazočnima, te se prisjetio jaslica koje su još uvijek izložene na Trgu svetoga Petra, i koje nas – kako je rekao – pozivaju da po Gospinu primjeru, čuvamo u sebi otajstvo koje smo proslavili u božićnom vremenu. Ono Dijete u jaslama pravi je utješitelj srdaca, istinsko svjetlo koje osvjetljava naš život, pobjeđujući tminu grijeha. U Njemu smo vidjeli milosrdno lice Boga Oca, i prihvatili novi poziv na ljubav i praštanje.

Neka nas to duhovno iskustvo prati tijekom cijele Svete godine! – poželio je Papa. Neka Jubilej milosrđa bude snažno duhovno vrijeme za sve ljude, vrijeme za pomirenje s Bogom i braćom. Svima nam je potrebno pomirenje. Svi imamo nešto s bratom, u obitelji, s prijateljem… I upravo je ovo vrijeme za pomirenje, da se pomirimo sa svima – kazao je Sveti Otac te zazvao na njih Božju zaštitu, i zajamčio svoje molitve.

Radio Vatikan | Bitno.net