papa odgovorio dječaku na pismo

Devetogodišnji talijanski dječak Andrea iznenadio se nakon što je primio odgovor pape Franje na pismo kojim ga je pozvao na hodočašće u Loreto.

Kako prenose talijanski i vatikanski mediji, Andrea je zajedno s još 130 djece od 22. do 26. lipnja hodočastio Gospi u talijanski Loreto. Taj događaj toliko ga je dotaknuo da je odlučio poslati pismo Svetom Ocu te ga pozvati da im se sljedeće godine pridruži.

“Ima nas više od 130 djece i mnogi su bolesni. Neki su u invalidskim kolicima, drugi putuju sami ili uz pratnju časnih sestara”, napisao je dječak te dodao kako svaki dan mole za Papu.

U pismo je također priložio grupnu fotografiju svih malih hodočasnika, zamolivši za papinski blagoslov.

Uskoro je stigao iznenađujuć odgovor i to od samog Pape koji je ostavio mogućnost sudjelovanja na idućem hodočašću.

“Hvala što si me pozvao na hodočašće s vama, biti s djecom najveća mi je radost. Izreka kaže: Nikad ne reci nikad. Stoga predajmo ovaj san u ruke Providnosti”, stoji u odgovoru pape Franje.

Kako prenosi CNA, radi se o hodočašću koje je organizirao rimski ogranak Nacionalnog talijanskog saveza za transport bolesnika u Lourdes i međunarodna svetišta (UNITALSI). Cilj putovanja je poučavanje djece važnosti molitve i blizine s Bogom, omogućujući im i vrijeme za igru, zabavu i upoznavanje novih prijatelja.

Papa je u pismu također zahvalio za fotografiju napisavši: “Dok sam gledao lice svakog od vas na fotografiji, molio sam Gospu Loretsku za vas. Blagoslivljam vas iz srca kao i vaše roditelje, volontere, svećenike i voditelje UNITALSI-ja.”

Tino Krvavica | Bitno.net