– Kažem li Papi da večeras izlazim kako bih pomogao siromašnima, on mi odmah odgovara: ‘Dolazim s tobom’ – rekao je mons. Konrad Krajewski, papinski djelitelj milostinje, novinarima u Vatikanu.

Krajewski nije želio odgovoriti je li Papa zaista s njim usred noći izašao iz Vatikana kako bi dijelio hranu. Rekao je tek kako su odmah shvatili da bi moglo doći do problema sigurnosti jer Papa ni ne pomišlja na neugodnosti koje bi mu se mogle dogoditi usred noći u Rimu.

– Papa mi gotovo svaki dan šalje omotnice s molbama za pomoć na kojima napiše poruku: “Ti znaš što trebaš činiti” – kaže poljski svećenik koji često odlazi navečer pomagati siromašnima i beskućnicima koji noću spavaju na rimskim ulicama.

Prošle godine podijeljeno je 6500 pomoći u ukupnom iznosu od milijun eura, a sada su te brojke udvostručene. Također, otkrio je kako ga Papa upućuje da troši što više novca na siromašne, da ga ne smije ulagati ni zadržavati.

– Pokoji put mi kaže da je moj posao najljepši – rekao je Krajewski, koji je nakon što je došao u službu skromnog pape Franje, svoj službeni automobil zamijenio običnim vozilom.

U dijeljenje hrane Krajewski je uključio i članove Švicarske garde, koji izvan svojeg radnog vremena nose pomoć siromašnima.

Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]