Na kraju današnjeg Angelusa papa Franjo najavio je da će se u svibnju 2024. godine održati prvi Svjetski dan djece. Riječ je o inicijativi čiji je pokrovitelj Dikasterij za kulturu i obrazovanje.

„Radost mi je najaviti sada da ćemo 25. i 26. svibnja sljedeće godine u Rimu slaviti prvi Svjetski dan djece. Inicijativa, čiji je pokrovitelj Dikasterij za kulturu i odgoj, odgovara na pitanje: kakav svijet želimo prenijeti djeci koja odrastaju? Poput Isusa želimo djecu staviti u središte i brinuti se za njih“, kazao je Sveti Otac.

Na najavljenom događaju očekuje se dolazak tisuća dječaka i djevojčica iz cijeloga svijeta. U studenom ove godine odrađena je svojevrsna ‘proba’ kada se oko Pape skupilo 7500 dječaka i djevojčica u sklopu događaja pod nazivom „Učimo od dječaka i djevojčica“ koji je također organizirao Dikasterij za kulturu i obrazovanje.

Prema pisanju Vatican Newsa, ideju za Svjetski dan posvećen najmlađima Papi je u srpnju predložio 9-godišnji Alessandro tijekom “Popecasta”, drugog podcasta koji su vatikanski mediji napravili s papom Franjom uoči Svjetskog dana mladih u Lisabonu.

“Jako mi se sviđa!” odgovorio je Papa nakon što je preslušao glasovnu poruku. “To bi mogli organizirati bake i djedovi. Prekrasna ideja. Razmislit ću o tome i vidjeti kako to ostvariti”, rekao je tada Franjo.