“Moja je žena već šest godina u zatvoru, a nevina je; stanje je grozno, od Italije i čitave Europe tražimo pomoć”, tihim ali odlučnim glasom rekao je Ashiq Masih govoreći o patnji Asije Bibi, te svoje obitelji kao i čitave kršćanske zajednice, ispaćene nasiljem. U Rim je stigao sa svojim odvjetnikom i petnaestogodišnjom kćeri Eisham, u nadi da će potaknuti Italiju i čitavu Europu da se zauzmu za oslobađanje Asije.

“Molimo se i molite da nam Bog pomogne”, potaknuo je Asijin muž, ističući ženinu čvrstu vjeru i dobro zdravlje. “Ona je čvrsta u vjeri, a umno je i psihički u redu. Ufa se u Boga i u molitvu”, kazao je Ashiq Masih a prenosi Radio Vatikan.

Na svršetku audijencije Ashiq i njegova kći Eisham primili su blagoslov od pape Franje koji je izrazio suosjećanje s teškom situacijom u kojoj se nalazi njihova majka i supruga: “Molim za Asiju, molim i za vas i za sve progonjene kršćane”, poručio je Papa.

Pritisak na Pakistansku vladu

O mogućem oslobađanju Asije Bibi za Radio Vatikan govorio je njezin odvjetnik Joseph Nadeem.

“Očekujemo međunarodni pritisak, također i od Europe, na Pakistansku vladu, jer postoji mogućnost da Vrhovni sud oslobodi Asiju Bibi. To je pretposljednja prilika da joj se spasi život; nakon toga ostaje jedino pomilovanje Pakistanskoga predsjednika”, rekao je odvjetnik.

Više o ovoj temi pročitajte na linku ovdje.

Radio Vatikan|Maslibres.org|Bitno.net