Pričest luterana, Papa i luterani

Sveti Otac će, oko 8 sati i 15 minuta po našem vremenu, otputovati iz rimske zrakoplovne luke Fiumicino, prema gradu Malmö-u, u Švedskoj. Dolazak na odredište je predviđen nešto poslije 11 sati.

U zrakoplovnoj luci, nakon dolaska, predviđen je službeni doček, na kojem će papu Franju dočekati švedski premijer, Stefan Löfven. Nakon službenoga dočeka Papa će otići u kraći kurtoazni posjet kraljevskoj obitelji, u njihovoj palači Kungshuset, u Lundu, koji je predviđen je oko 14 sati, nakon čega bi Sveti Otac sudjelovao na ekumenski susret, koji će se održati u lundskoj katedrali. Tamo će održati prigodni govor.

Konačno, u 18:10 sastat će se s ekumenskim delegacijama u Areni Malmö, u istoimenom gradu. Sljedećeg dana, 1. studenoga, na svetkovinu Svih Svetih, papa Franjo će, s početkom u 9 sati i 30 minuta, predvoditi svečano misno slavlje na Swedbank stadionu u Malmöu, gdje će održati propovijed, nakon čega će se uputiti prema zrakoplovnoj luci, gdje je za Papu predviđen i službeni ispraćaj, čime će zaključiti svoj posjet Švedskoj. Povratak Svetog Oca u Rim predviđen je u  popodnevnim satima.

Radio Vatikan | Bitno.net