Papa Franjo pozvao je mlade da odvrate pogled  sa ekrana svojih mobitela te s ljudima oko sebe uspostave kontakt očima, piše CNA. U susretu s mladima povezanima s Katoličkom akcijom, Papa je naglasio: “Naše su oči namijenjene da gledamo u oči drugih. Naše oči nisu stvorene da gledaju dolje, u virtualni svijet koji držimo u rukama, nego da gledaju u nebo, u Boga te da gledaju u oči onih koji žive pored nas.”

Poručio je djeci i tinejdžerima, koji su ovih dana okupljeni u Vatikanu, da upamte kako ih Isus uči da je “svaka osoba važna”. Naglasio je kako se Gospodin ne brine posebno za bogate i moćne ili „za one na naslovnicama sjajnih časopisa ili na televiziji, nego za one najmanje, siromašne, zaboravljene, odbačene, one za koje nitko ne mari. ”

“U svijetu koji nas nastoji izolirati, podijeliti i koji nas sukobljava jedne s drugima… tajna je upravo u tome da se brinemo za druge”, rekao je Papa. Istaknuo je kako “Gospodin ne želi da dane provodimo zatvoreni u sebi”, nego da “pođemo i učinimo mojim učenicima sve narode” (Mt 28,19).

“Naše su oči stvorene da prenose radost koju smo doživjeli od susreta s Isusom, to prijateljstvo koje preobražava život, koje nas tjera da prigrlimo život i omogućuje nam da otkrijemo Njegovu ljepotu”, rekao je.

„Dječaci i djevojčice, lijepo je slijediti Isusa: lijepo je otkriti veliku ljubav koju On posjeduje za svakoga od nas; lijepo je upustiti se u plan sreće koji je On smislio za mene, za tebe, za sve; prekrasno je otkriti darove koje na On velikodušno dariva, iznenađenja koja ispunjavaju naše živote čuđenjem i nadom, koja čine da odrastamo slobodni i sretni.”’

“Blagdan Božića, koji je sada blizu, podsjeća nas upravo na to: kako Bog ulazi u svijet i daje nam snagu da idemo, da hodamo s njim”, poručio je papa Franjo.