Brazil

Jedino međunarodno putovanje pape Franje u 2013. godini bit će sudjelovanje na Svjetskom danu mladih od 23. do 28. srpnja ove godine – rekao je pater Lombardi u srijedu 24. travnja u sjedištu Inozemnoga tiska u Rimu. Upozoravam vas da ove godine ne očekujete ni jedno međunarodno putovanje pape Franje, osim putovanja u Brazil u prigodi 28. svjetskog dana mladih na programu od 23. do 28. srpnja, a održava se pod geslom „Idite i mojim učenicima učinite sve naroda.“

Pater Lombardi nije odbacio mogućnost da papa Bergoglio u ovoj godini objavi prvu encikliku, podsjećajući da je već Benedikt XVI. pripremao encikliku o vjeri. Pater je Lombardi ustvrdio da bi se papa emeritus, koji još boravi u Castel Gandolfu, trebao preseliti u Vatikan, u samostan Mater Ecclesiae, na kraju travnja ili prvih dana svibnja, te da će papa Franjo i nadalje boraviti u Domu Sveta Marta, gdje se osjeća vrlo dobro. Čini se da ne želi mijenjati boravište, premda to nije konačna odluka – istaknuo je pater Lombardi.

Prošlih je dana Alberto Gasbarri, odgovoran za organizaciju Papinih međunarodnih putovanja, radi dogovora o posjetu pape Franje boravio u Riu de Janeiru. Program će biti upriličen prema potrebama i osjetljivosti Pape – kazao je pater Lombardi, potvrdivši da će papa Franjo nazočiti na svečanom otvaranju, Križnom putu, Molitvenom bdijenju i zaključnoj misi Svjetskoga dana mladeži, u nedjelju 28. srpnja u Campusu Fidei u Guaratibi. (rv/bitno.net)