“Razgovarali smo o životu, ja sam inače vatrogasac, zanimalo ga je kako to da mlada osoba bude tako ambiciozna i uporna, rekao sam mu da mi je uskoro i rođendan pa mi ga je čestitao i zagrlio me. Dao sam mu prije dvije godine dres Hajduka, a ovaj put člansku iskaznicu pa se nasmijao. Iako je to više pro forme jer on ne smije biti član. Prepoznao je Split, rekao da je tamo jako lijepo. Papa se potpisao na neke slike, blagoslovio neke predmete koje nosim kući”, kazao je  Jadrijević, a objavila Facebook stranica Hajdučke vijesti.

“Ja sam rekao: ‘Ja vam imam čast to dati’, a on meni kaže: ‘Ja imam čast primiti je’. Bio sam oduševljen, a nadam se da će biti i cijela Torcida jer sada definitivno ima jednog zagovornika koji će u mislima biti s njima”, rekao je Jadrijević, koji je u Vatikanu došao zajedno s Ivanom Matošinom, direktorom Turističke zajednice Primošten, pokroviteljem putovanja.

A poziv na audijenciju stigao je nakon Jadrijevićeva pisma Papi u kojem ga je pozvao da se moli za malenu Milu, djevojčicu koja boravi na liječenju u Americi. Odgovor na pismo stigao je nakon tri tjedna.

“Odgovorio mi je mons. Georg Ganswein. Iznenadio sam se kad sam u sandučiću vidio kuvertu na kojoj piše ‘Vaticano’. Otvorio sam je i pisalo je da mi se zahvaljuju na pismu te da im je drago što ću pristupati generalnoj audijenciji na Trgu svetog Petra nakon koje ću imati priliku razgovarati sa Svetim Ocem. Datum sam mogao birati sam. Odlučio sam se za 1. svibnja jer mi je tada imendan, a i dva dana poslije je moj rođendan”, izjavio je Jadrijević, a prenio portal 24 sata.

Bitno.net