Izabrana se tema nastavlja na prošlogodišnju, posvećenu kulturi susreta, a ove je godine aktualizirana i stavljena u kontekst obiteljske sredine.

Obitelj, susret u besplatnosti. Crkva danas mora ponovno naučiti pripovijedati o tomu koliko je obitelj velik, dobar i lijep dar – stoji u priopćenju Papinskoga vijeća za obavijesna sredstva. Međutim, svakodnevne vijesti o životu obitelji, tomu zahtjevnom putu, ponekad napornomu, a katkada sukobljenomu, kao i društvene promjene koje često napadaju ustanovu obitelji, ne pomažu shvatiti koliko je obitelj veliko dobro.

Neprocjenjiva je snaga, naboj čovječnosti sadržane u obitelji – podsjetio je papa Franjo 14. rujna u bazilici svetoga Petra, govoreći novovjenčanim parovima, ne skrivajući njihove napore, umor i sukobe koji se često pojavljuju u bračnom i obiteljskom životu, kao ni napasti da se vrate natrag i napuste taj put. Upravo se u tomu nalazi izazov za medije, u predstavljanju obitelji u životu svakoga dana, u kojemu se pojedinci oblikuju i odrastaju.

Brak nije neki televizijski film; on je simbol stvarnoga života. Bit će i križeva! Ali, Gospodin je uvijek tu da nam pomogne ići naprijed – napomenuo je papa Franjo. A svi katolički djelatnici u medijima trebaju znati prenijeti to Papino ohrabrenje u sredstva društvene komunikacije.

RV | Bitno.net