Čmgr-pontier

Nadbiskup Georges Pontier.

Predsjednik Francuske biskupske konferencije nadbiskup Georges Pontier izjavio je kako papa Franjo ne želi da problematika razvedenih katolika dominira biskupskim sinodama posvećenim obiteljskom pastoralu od kojih će se prva održati ove godine, a to mu je on osobno rekao na nedavnom susretu.

Čelnik konferencije objavio je to nakon  što su francuski biskupi nedavno posjetili Vatikan i razogovarali, među ostalim, i o toj temi. Kako je pojasnio Poniter, papi Franji je prije svega stalo do afirimiranja kršćanske obitelji koja treba biti svjedokom Evanđelja za svijet.

– Papa nam je rekao kako će sinoda biti razdobljem refleksije o svim problemima obitelji i sigurno nije bila sazvana samo zato da bi se na njoj raspravljalo o razvedenim osobama. Svijetu danas treba predstaviti cjelovitu dinamiku obiteljskog života koja uključuje i radost i ljepotu – rekao je za Radio Vatikan nadbiskup Marseillea.

Čini se kako je njegov istup usmjeren prema pojedinim svjetovnim medijima koji su nadolazeće sinode o obitelji predstavljali kao vrijeme kada će se isključivo raspravljati o problemu razvedenih katolika i njihovom sakramentalnom životu. Očito je da su takve interpretacije došle i do pape Franje koji ih je ovako demantirao, komentiraju pojedini mediji.

G. An. | Bitno,net