Mladi su u petak 15. ožujka odgovorili na Papin poziv da mole za njega, naime u petak su popodne katoličke udruge mladih na Trgu svetoga Petra upriličile molitvu krunice, a potom su u procesiji prošli ulicom Pomirenja do centra za mlade Sveti Lovro gdje su obavili klanjanje pred Presvetim i sudjelovali na svetoj misi. Pod geslom ‘Živio Papa’ mladima su se pridružili brojni turisti.

Mladi su molili za Benedikta XVI. nakon njegova odreknuća i tijekom sedisvakancije; a unatoč kiši i prohladnom vremenu na Trgu su svetoga Petra bdjeli očekujući bijeli dim i spontani Papin pozdrav: Buona sera! Dva dana poslije, na završetku mjesečnog euharistijskog klanjanja, mladi su se vratili na Trg da svojom molitvom osnaže i očituju potporu papi Franji.

Krunica se molila na petnaest jezika, u procesiji su mladi iz petnaest država na ramenima nosili križ mladih do centra za mlade, predvodio ih je pomoćni biskup L’Aquile Giovanni D’Ercole. U ovom smo mjeseci tko zna koji put dobili potvrdu da Duh Sveti prepušta nama ljudima da se borimo, ali i On upravlja poviješću. A to znači da je Crkva živa i da su mladi nada ove Crkve – kazao je biskup D’Ercole.

A evo kako mladi pozdravljaju papu Franju: Želimo da Papa odmah osjeti našu blizinu, i dobro je da to odmah osjeti. Kad je biran bio sam na predavanju na sveučilištu. Društvene mreže od Facebooka do Twittera potvrđuju da je Papa na sve ostavio vrlo pozitivan dojam. Svi smo jako sretni – rekao je jedan mladić.

Bilo je užasnih dana! Bili su dani mučnog iščekivanja, sve do bijelog dima koji nam je ispunio srce. Papu smo odmah zavoljeli, čim se pojavio bijeli dim i dok se pojavio na balkonu bazilike pozdravljajući „Dobra večer svima!“ – dodao je drugi mladić poželjevši Svetom Ocu da nastavi ‘loviti’ ljude kao što je činio ovih dana. (rv/bitno.net)