Osim sa Svetim Ocem, tijekom posjeta Rimu Abramović se susrela s najpoznatijim biskupom novih medija Robertom Barronom, posjetila produkcijsku kuću Lux Video, Veleposlanstvo RH, Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima te dala intervju za Radio Vatikan

Direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović boravila je u Rimu i Vatikanu gdje je u srijedu 29. siječnja bila na općoj audijenciji kod pape Franje. Tom prigodom uživo se iz dvorane Pavla VI uključila u emisiju LTV-a “Papa s nama”. Na kraju se osobno susrela sa Svetim Ocem te mu uručila CD s koncerta “Progledaj srcem” i uime svih djelatnika Laudato TV-a zamolila ga da moli “za ovaj veliki Božji projekt našeg malog hrvatskog naroda”.

„Ostanimo vjerni svetom Petru i njegovim nasljednicima i pronosimo mir i ljubav i jednostavno Budimo Božji“, izjavila je Abramović te nadodala kako moli za sve djelatnike i gledatelje Laudato TV-a.

U javljanju uživo rekla je kako je vrlo radosna te koliko je lijepo biti u središtu Rimokatoličke Crkve.

„U rimskim katakombama koje su bile svjedokom najtežih dana kršćanstva nađena je jedna svjetiljka na kojoj su bile urezane riječi: ‘Petar ne umire’. Nestalo je i moćnih dinastija svijeta i minula su silna kraljevstva na zemlji i prolaznost se zamjećuje svuda na svijetu, ali jedno ostaje neizmijenjeno do konca svijeta: to je institucija papinstva koja ostaje i pored tolikih prohujalih bura i oluja. Čovjeku se nehotice nameće pitanje: ‘Od kuda dolazi ta neslomljivost?’ Odgovor je u tome što iza te činjenice stoji svemogući Bog.

Sin Božji obećao je svetom Petru u Cezareji Filipovoj: ‘Ti si Petar – Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati’. Kada ističemo svoju vjernost svetom Petru i njegovim nasljednicima s ponosom ističemo i ponovo obećavamo i prisežemo vjernost. To je i pitanje našeg obraza i časti, a Božja providnost bdije nad nasljednicima svetog Petra i to nitko ne može poreći“, poručila je Abramović iz Vatikana.

Tijekom posjeta Rimu Abramović se susrela i s teologom, publicistom i najpoznatijim biskupom novih medija Robertom Barronom, posjetila produkcijsku kuću Lux Video, Veleposlanstvo RH, Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima te dala intervju za Radio Vatikan.

IKA | Bitno.net