Mons. Fabene je naslovni biskup Montefiasconea, a do sada je, kako je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice, vršio dužnost podtajnika Biskupske sinode.

Riječ je o prelatu koji je rođen 12. ožujka 1959. u Rimu. Za svećenika je zaređen 26. svibnja 1984. u katedrali sv. Lorenza u Viterbu. Već sljedećega dana, slavio je svoju prvu misu i to u koncelebraciji sa svetim papom Ivanom Pavlom II. koji je toga dana bio u posjetu tom gradu u središnjoj Italiji. Doktorat iz kanonskoga prava postigao je na Papinskom lateranskom sveučilištu.

Od 1998. počeo je službu u Kongregaciji za biskupe te je istodobno bio na mjestu zamjenika u tajništvu Kardinalskog zbora. Papa Benedikt XVI. počastio ga je titulom monsinjora 2012., a biskupom ga je 8. travnja 2014. imenovao papa Franjo. Za svoje biskupsko geslo uzeo je riječi: „In communion gaudium“ – „U radosti zajedništva“.

Autor je više knjiga, od kojih je za posljednju – pod nazivom Sklad službi, aktualni Papa napisao predgovor.

Između ostaloga, postulator je kauze kardinala Marcantonia Barbariga (1640. – 1706.). Na mjestu tajnika Kongregacije za kauze svetaca, naslijedio je 76-godišnjeg Marcella Bartoluccija, koji je 29. prosinca 2020. zaključio svoj drugi petogodišnji mandat.