ISKAZAO PODRŠKU PAPI

Benedikt XVI. u svome pismu odbacio ‘besmislene predrasude’ onih koji tvrde kako papi Franji nedostaje formacije

Pismo je napisano u znak zahvale za uručeni niz knjiga o teologiji pape Franje.

Papa emeritus Benedikt XVI. rekao je kako postoji “unutarnji kontinuitet” između njegova pontifikata i pontifikata pape Franje, nazvavši ga pri tome “čovjekom duboke filozofske i teološke formacije”, a razmišljanja onih koji to pokušavaju osporiti “besmislenim predrasudama”.

Ove Benediktove riječi nalaze se u pismu napisanom u znak zahvale nakon što mu je uručen niz od jedanaest knjiga, napisanih od strane jedanaest različitih autora o teologiji pape Franje, koji je ove nedjelje objavljen u Vatikanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pozdravljam ovu inicijativu”, napisao je Papa emeritus. “Proturječi besmislenoj predrasudi onih koji papu Franju smatraju osobom kojoj nedostaje određena teološka i filozofska formacija, dok bih ja bio samo teološki teoretičar s malo razumijevanja o konkretnim životima današnjih kršćana.”

Niz knjiga objavljen je povodom pete godišnjice Franjina pontifikata, a uredio ga je o. Roberto Repole, predsjednik Udruženja talijanskih teologa.

Benedikt je dodao kako autori niza “ispravno pokazuju kako je papa Franjo čovjek duboke filozofske i teološke formacije, i stoga pomažu uvidjeti unutarnji kontinuitet između dvaju pontifikata, čak i uza sve razlike u stilu i temperamentu”.

Pismo Pape emeritusa naslovljeno je na monsinjora Darija Edoarda Vigana, pročelnika vatikanskog Tajništva za komunikacije, oformljenog tijekom pontifikata pape Franje, a na predstavljanju knjiga najavljeno je kako će uskoro biti objavljene na engleskom, španjolskom, francuskom, portugalskom, poljskom i rumunjskom jeziku.

Ivo Džeba | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 13. ožujka 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi