Ona je u svojem razredu odlučila pokrenuti peticiju i učiteljicama predala potpise gotovo svih svojih razrednih prijatelja, tražeći da u pjesmu vrate Isusovo ime

Foto: Shutterstock

Kako ne bi povrijedile osjećaje nekatolika, dvije učiteljice iz jedne talijanske osnovne škole na području Venecije odlučile su izbaciti Isusovo ime iz dječje pjesmice “Buon Natale in allegria” (Sretan Božić u radosti) koju su uvježbavale sa svojim učenicima za božićnu priredbu, prenose talijanski mediji.

Stih “Slavimo! Ovo je Isusov dan!” učiteljice su jednostavno odlučile promijeniti, zamijenivši riječ “Isusov” u “Božićni”.

Ipak, ova se odluka nije svidjela desetogodišnjoj djevojčici koja je u svojem razredu odlučila pokrenuti peticiju i učiteljicama predala potpise gotovo svih svojih razrednih prijatelja, tražeći da u pjesmu vrate Isusovo ime.

Potez malene djevojčice iznenadio je učiteljice koje su na koncu ipak odlučile Isusa vratiti u božićnu u pjesmicu, a djevojčica je u dogovoru s roditeljima o svemu obavijestila i Alberta Semenzata, regionalnog savjetnika talijanske stranke “Sjeverna Liga” za pokrajinu Veneto.

“Primio sam pismo jedne vrlo mudre djevojčice koja pohađa osnovnu školu u okolici Venecije. Malena se borila kako u pjesmi za školsku proslavu Božića ne bi bilo uklonjeno Isusovo ime… jer uklanjanje Isusa u kojega vjeruje ne bi bilo pravedno. Naoružana kemijskom i papirom krenula je raspravljati sa svojim kolegama koji su se na njezin poticaj također usprotivili. Zahvaljujući njoj i njezinim prijateljima, djeca će ove godine moći pjevati svoje pjesme koje govore o Isusu”, kazao je Semenzato, a objavio portal Fanpage.it.

Slučaj je na Twitteru kratko komentirao talijanski ministar za obitelji Lorenzo Fontana napisavši: “Bravissima! Velika gesta u obranu naše tradicije od strane ove djevojčice i njezinih prijatelja! Živio Božić!”

Vjerovali ili ne, Isusov je rođendan u ovoj talijanskoj školi skoro bio proslavljen bez Slavljenika.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net