Obitelj

Upitnik je dostupan samo na zahtjev, no unatoč tome već je stiglo 1600 odgovora. Riječ je o inačici upitnika koja omogućava ispitanicima da odgovore s “da” ili “ne”, odnosno da poredaju odgovore od 1 do 10 prema tome koliko se s njima slažu ili ne. Đakon Mark Woods, glasnogovornik te biskupije, izjavio je za Catholic Herald da upitnik nije postavljen na službenim biskupijskim stranicama zbog nemogućnosti da se istodobno zadovolji veći broj upita, pa se stoga primjerak upitnika može dobiti putem elektroničke pošte. Dodao je također da je želja bila učiniti upitnik razumljivijim, pa su se poslužili oblikom ankete.

Woods je objasnio da će odgovori osoba koje ne pripadaju Biskupiji Arundel i Brighton biti dostavljeni odgovarajućim biskupijama. Prošlog tjedna Biskupska konferencija Engleske i Walesa objavila je da je na cjelovitu inačicu upitnika putem Interneta u prva tri tjedna odgovorilo pet tisuća ljudi, što je trećina od svih koji su pristupili odgovarajućoj internetskoj stranici.

Biskupi su tražili od katolika da na upitnik odgovore do subote 30. studenoga, a obrađeni rezultati će u siječnju biti poslani u Rim kako bi mogli biti iskorišteni prilikom Izvanredne sinode biskupa o obitelji koja je zakazana za sljedeći listopad.

IKA