Sadržaj iz sedme umjetnosti poput filmova o Papama, Vatikanskim muzejima, obiteljski filmovi i oni koji su snimljeni o životima svetaca samo su dio ponude VatiVisiona piše talijanska La Stampa. „Cilj je širenje kulture, umjetnosti i vjere preko filmova, televizijskih serija i dokumentaraca nadahnutih kršćanskom porukom“, objasnio je Luca Tomassini, predsjednik spomenute platforme na konferenciji za medije, donosi Nedjelja.ba.

Prvi film koji će biti prikazan na „katoličkom Netflixu“ je dokumentarac Lourdes redatelja Thierrya Demaizièrea i Albana Teurlaia, o čuvenom francuskom svetištu. „Pozdravljamo ovu inicijativu katolika, kršćana i stručnjaka za radio-televiziju koji su odgovorni za procjenu onoga što izabrati, a što ne“, istaknuo je prefekt vatikanskog Dikasterija za komunikacije Paolo Ruffini te je dodao kako je katolička televizija Tv 2000 ponudila VatiVisionu uvrštavanje u katalog ponude dokumentarne filmove koji su nastali u njezinoj produkciji.

Platforma je nastala na inicijativu grupe vjernika laika, ali nije u vlasništvu Crkve niti je za njenu uređivačku politiku odgovorna Crkva. Bit će dostupna u cijelom svijetu posredstvom interneta najprije u Italiji, a uskoro i u SAD-u, Meksiku, Argentini, Filipinima, Španjolskoj, Poljskoj te drugim zemljama. Predviđena je i vlastita produkcija VatiVisiona, a pristup korisnicima bit će omogućen uz jednostavno plaćanje (kartično, PayPal i Vialplay). Zainteresirani će se moći pristupiti sadržajima s različitih uređaja: pametnih telefona i televizora, tableta i, naravno, računara i laptopa.