SVETA ZEMLJA

VIDEO Povijesno otkriće u Betlehemu: u Bazilici Rođenja Isusova pronađena veličanstvena krstionica

Krstionica datira iz 5. ili 6. stoljeća, a pronađena je tijekom restauracije Bazilike

Foto: Youtube/screenshot

Do sada nepoznata krstionica, koja potječe iz 5. Ili 6. stoljeća, pronađena je u Bazilici Isusovog Rođenja u Betlehemu. Voditelj palestinskog odbora zaduženog za obnovu crkve, Ziad al-Bandak, izjavio je kako se na tom mjestu trenutno traju opsežni restauratorski radovi. Al-Bandak je objasnio kako je unutar postojeće krstionice pronađena još jedna „veličanstvena krstionica“.

Al-Bandak je dodao kako ne može objasniti zbog čega je bila pokrivena, ali i da se čini da je nastala barem dva stoljeća nakon crkve koja je sagrađena u 4. stoljeću.

„Nitko ne zna zbog čega je pokrivena. U niti jednoj povijesnoj ili crkvenoj knjizi nema zapisa o njoj. Krstionica je zasigurno nastala u 5. Ili 6. stoljeću“, izjavio je za CBN al-Bandak. Inače, Bazilika Isusovog Rođenja je 2013. godine stavljena na UNESCO-u listu Svjetske kulturne baštine. Projekt restauracije je započeo prije pet godina, a trebao bi završiti tijekom 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 3. srpnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi