'PODIJELI DIO SVOJE MREŽE'

VIDEO Pokrenut portal koji na izvrstan način pomaže beskućnicima, pogledajte kako…

Cijela priča funkcionira tako da volonteri pomažu beskućnicima postaviti svoj profil koji sadrži moguće poslove koje su spremni raditi

Internetski portal na kojemu beskućnici mogu ostaviti svoj CV i tražiti posao pokrenut je u Francuskoj, a prema prvim reakcijama, pokretanje takve stranice pokazalo se kao izvrsna ideja koja može pomoći ljudima kojima često o povremenim poslovima ovisi i život.

Portal se zove LinkedOut (slobodan prijevod je “Isključen”), a ime mu je parafraza poslovne društvene mreže LinkedIn (u slobodnom prijevodu, opet, “Uključen”). Poruka imena kao i nakana portala je jasna – pomoći ljudima koji su na margini društva doći do prigode za važan posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela priča funkcionira tako da volonteri pomažu beskućnicima postaviti svoj profil koji sadrži moguće poslove koje su spremni raditi. Volonteri im pomažu sastaviti CV i potom „dižu“ njihov račun na stranici preko kojega ih potencijalni poslodavci mogu kontaktirati.

Dodatna pomoć beskućnicima koji traže posao jesu i brojni korisnici interneta koji njihove račune mogu dijeliti preko raznih društvenih mreža te im tako pomoći u traženju posla.

„Podijeli dio svoje mreže s onima koji je nemaju“, moto je cijeloga projekta iza kojeg stoje organizacije Entourage i TBWA Paris, jedna od najvećih tvrtki za tržište rada u Europi.

U ovome trenutku na stranici su „podignuti“ računi petnaestak osoba, ali broj raste.

Zanimljiva ideja koja na konkretan način pomaže beskućnicima. Tko zna, možda netko potaknut njom realizira sličan projekt u Hrvatskoj.

Pogledajte video koji promovira stranicu, a portal na francuskom pogledajte OVDJE.

 

Goran Andrijanić | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 25. srpnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi