Njegovo ime je Juan Vicente Pérez Mora, on je rođen u Venezueli, javno svjedoči svoju vjeru i dva puta dnevno moli krunicu, piše CNA. Mora je završio u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najstariji čovjek na svijetu. Rođen je 27. svibnja 1909. godine i ove je godine napunio 113 godina.

U članku objavljenom na internetskoj stranici Guinnessove knjige rekorda izjavio je kako je duboku starost doživio jer je “naporno radio, praznicima odmarao, išao rano u krevet, pio jednu čašu aguardientea (jako piće od šećerne trske) dnevno, svakodnevno ljubio Boga i uvijek ga nosio u svom srcu.” Najstariji čovjek je također posvjedočio kako su mu obitelj i prijatelji bili najveći životni suputnici. „Najveća stvar koju sam u životu naučio jest da moramo ljubiti Boga i obitelj te da se moramo rano ustati na posao“, izjavio je jednom prilikom.

Inače, Mora je službeno potvrđen kao najstariji živući čovjek na svijetu 4. veljače 2022., kada je upisan u Guinnessovu knjigu rekorda.

Rođen je kao deveto od desetero djece Eutiquija del Rosarija Pérez Mora i Edelmire Mora. Njegova se obitelj 1914. godine preselila u selo Los Pajuiles. Kada je Mora imao 5 godina, počeo je s ocem i braćom i sestrama raditi na polju, pomažući u berbi kave i šećerne trske. S deset godine je krenuo u školu koju je nakon pet mjeseci prekinuo zbog bolesti učitelja. Nakon toga je samostalno naučio čitati i pisati. Radio je kao šerif u Caricueni od 1948. do 1958. godine.

U braku s Ediofinom del Rosario García bio je punih 60 godina. Imali su šest sinova i pet kćeri. Njegova supruga je preminula 1997. godine. Obitelj se u međuvremenu proširila na 41 unuka, 18 praunučadi i 12 pra-praunučadi.

Ovaj simpatični starac koristi svaku priliku kako bi posvjedočio svoju vjeru. U nekoliko je navrata izjavio kako dva puta dnevno moli krunicu. “Moj ujak Vicente prenosi puno mira i spokoja te zrači puno radosti. On je osoba koja ima puno toga za dati. Uživa u jednostavnim stvarima u životu i jako je zahvalan Bogu”, izjavio je njegov nećak Freddy Abreu za CNA-ovu sestrinsku agenciju na španjolskom jeziku ACI Prensa.

Inače, najstarija osoba na svijetu i najstarija žena na svijetu francuska je časna sestra André Randon, koja je rođena 11. veljače 1904. godine. Ona ima 118 godina. Najstarija osoba na svijetu postala je ove godine kada je u travnju 2022. godine preminula Kane Tanaka, rođena 2. siječnja 1903. godine.