Jürgen Klopp, trener engleskog nogometnog kluba Liverpool, novog klupskog prvaka Europe, poslao je uoči finala Lige prvaka video poruku navijaču toga kluba koji umire od raka i poručio mu kako je nevjerojatan borac i kako je cijela momčad uz njega, objavili su mediji.

Dave Evans je Englez koji je nedavno preselio na Novi Zeland. Vatreni navijač Liverpoola štedio je novac kako bi mogao putovati na finale Lige prvaka i čak je već rezervirao hotelsku sobu u Madridu.

Njegovi planovi su međutim bili srušeni kada su mu liječnici otkrili rak žučnih vodova. Rak je u terminalnoj fazi i liječnici su mu dali tri tjedna života. To je bilo prije tjedan dana.

Evansova priča je nekako došla do igrača Liverpoola, nakon čega je napadač kluba Stan Collymore objavio na društvenim mrežama apel u kojem je pozvao svoje siugrače i ostale navijače da daju potporu njihovom bolesnom prijatelju.

“Pokažite mu da nikada neće hodati sam”, napisao je Collymore, aludirajući na legendarnu navijačku himnu “You’ll never walk alone”.

Poruke potpore krenule su sa svih strana, a Evans je večer uoči finala na svoj mobitelj dobio jednu posebnu video-poruku. Bila je to poruka trenera Kloppa.

“Čuo sam da si nevjerojatan borac, ali sve što ti mogu reći jest da mislimo na tebe. S nama si”, rekao je trener u poruci (koja je u međuvremenu došla i do društvenih mreža) i nastavio:

“Znam da si se jako borio i ne mogu to usporediti s borbom koju je naša momčad vodila ove godine. Jer, riječ je o nečemu većem od nogometa, a to je život. Jedino što smo pokušavali cijelu sezonu jest dati ljudima malo nade i radosti. Neke dobre trenutke kojih se mogu sjećati”.

“Dijelimo zajedno ove trenutke iz ove tri i pol godine koliko sam tu. Dijelimo ta iskustva i zbog toga smo prijatelji. Iz dubine moga srca želim ti sve najbolje. Ja sam kršćanin, dakle, znam da ćemo se opet susresti”, rekao je.


Klopp je kršćanin koji je u više navrata posvjedočio svoju vjeru u Isusa Krista, o čemu smo pisali OVDJE.

U međuvremenu je objavljeno kako je Klopp, inače evangeličke vjeroispovijesti, u vrijeme dok je bio trener nogometnog kluba Mainz 05, prijateljevao s danas pokojnim kardinalom Karlom Lehmanom, nekadašnjim biskupom Mainza i vatrenim navijačem kluba iz svoga grada. Lehmann je u mladosti bio nadareni nogometaš, ali je odustao od sporta nakon što je osjetio poziv za svećenstvo. Iz vremena Kloppova boravka u Mainzu datira i ova fotografija.

Foto: Bonewitz.de

Goran Andrijanić | Bitno.net