Vlč. Javier Sánchez iz Zaragoze preminuo je jučer od opeklina koje je zadobio nakon što mu se liturgijsko ruho zapalilo tijekom blagoslova uskrsnog ognja na Veliku subotu. Prema španjolskim novinama El Heraldo de Aragón, izvori iz nadbiskupije rekli su da je svećenik “pokušao zaštititi časne sestre iz samostana”.

“Svećenik je pokušao zaštititi časne sestre iz samostana nakon što se u posudi koja je korištena [za vatru] rasplamsao plamen, i to je na kraju uzrokovalo njegovu smrt. Čini se da je korištena zapaljiva tekućina kako bi se zapalila vatra. [Uskrsno bdjenje] održano je unutar samostana”, rekao je izvor na koji se pozivaju španjolske novine.

Šezdesetogodišnji Sánchez bio je župnik u župi svetog Grgura, savjetnik Bratstva poniznosti i kapelan franjevaca koncepcionista u četvrti Santa Isabel u Zaragozi, navodi se u priopćenju koje je objavila nadbiskupija.

Nakon nesreće, svećenik je prebačen u bolnicu Miguel Servet, gdje je liječen zbog ozbiljnih opeklina koje su prekrile polovicu njegovog tijela, ali je na kraju podlegao ozljedama.

Osim po pastoralnom radu, CNA navodi kako je pokojni svećenik bio poznat i kao “svećenik roker” zbog svoje ljubavi prema glazbi. Sánchez je snimio tri albuma i održao brojne koncerte u Španjolskoj i inozemstvu.