Tony Spence, direktor i glavni urednik stranice Catholic News Service, službene novinske agencije Biskupske konferencije SAD-a, ponudio je svoju ostavku u srijedu nakon što su neki katolički mediji otkrili kako je na svom twitter profilu pisao protiv zakona o religijskoj slobodi, promičući pritom LGBT agendu.

Dugogodišnji urednik cijenjenog novinskog servisa ‘napao’ je savezne države SAD-a koje su donijele ili žele donijeti zakone koji štite pravo vjernika na život i iznošenje mišljenja u skladu sa svojom vjerom, posebno se osvrnuvši na Sjevernu Karolinu i zakon kojim se brani muškarcima da ulaze u ženske wc-e i obrnuto.

Tako je Spence u jednom ‘tweetu’ napisao kako je “voda odnijela” zaštitu LGBT ljudi nakon što je guverner Sjeverne Karoline potpisao spomenuti zakon.

Također je u jednoj drugoj objavi oštro poručio kako je “glupost očito zarazna” nakon što se savezna država Tennessee pridružila državama Mississippiju, Sjevernoj Karolini i Indiani u donošenju “diskriminirajućih zakona”.

Ubrzo nakon ostavke, u intervjuu za liberalni National Catholic Reporter, Spence je izjavio: “Krajnje desna blogosfera i njihove čete ponovno su me napale i to je bilo previše za USCCB (Američku biskupsku konferenciju). Generalni tajnik (biskupske konferencije) zatražio je moju ostavku, jer više nisu imali povjerenja u moje sposobnosti da vodim CNS.”

Njegovi kritičari poručili su kako je svojom porukom praktički rekao da su Nauk Crkve i papa Franjo glupi jer odbacuju transrodnu i gay ideologiju. Također su primijetili kako se svojim komentarima “suprotstavio Katoličkoj Crkvi kojoj je svojim radom trebao služiti”.

Spence je za Catholic News Service radio od 2004. godine, a bliski krugovi kažu kako se zbog odluke o ostavci osjeća “slomljeno”.

Tino Krvavica | Bitno.net