O. CLAUDIO BANI

Upoznajte svećenika koji pomaže zlostavljanim ženama i napuštenoj djeci!

Kao ocu sedmero djece, poznato mu je koliku radost djeca donose svojim roditeljima, stoga je oduvijek nastojao pomagati djeci bez roditelja.

Otac Claudio Banu godinama je obilazio napuštenu djecu po bolnicama i dječjim domovima u želji da ih malo razveseli i obraduje nekom sitnicom, no jednoga je dana odlučio učiniti i nešto više za njih. Uz pomoć svojih župljana iz južnorumunjskog grada Constante, o. Banu započeo je gradnju kuće za smještaj zlostavljanih majki i napuštene djece

„Gradnja ide kraju. Još moramo postaviti pločice u hodnicima na katu i u prizemlju, postaviti utičnice i dovršiti fasadu. Namještaj je skoro gotov i nadam se kako će kuća biti otvorena za Uskrs“, kaže o Banu, a prenosi portal adevarul.ro.

Kao ocu sedmero djece, poznato mu je koliku radost djeca donose svojim roditeljima, stoga je oduvijek nastojao pomagati djeci bez roditelja, no često je, kaže, bio nemiran i pitao se što još može učiniti za njih, te molio Boga da mu prosvijetli pamet. I jednoga dana stigao je odgovor na njegove molitve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Pošao sam na grob oca Arsenija i pitao ga što mogu učiniti za potrebite, a tada mi je jedna žena koju nisam poznavao dala sliku o. Arsenija koja se danas nalazi u crkvu. U svećeničkoj halji koju sam dva mjeseca nosio, držao sam komadić papira s kojim sam se običavao igrati kad sam bio nervozan. Jednoga dana, kad sam otišao oprati halju, s iznenađenjem sam shvatio kako je taj papirić također sličica o. Arsenija. I tada je stigla poruka. Par dana nakon toga događaja, Gospodin je uredio da nam jedan dobri kršćanin iz naše župe pokloni zemljiše u Techirghiolu. Želio je ostati anoniman, kazavši kako je to učinio za spas svoje duše“, prepričao je o. Bani.

Bio je to 2015. godine i od tada do danas, o. Bani prikupio je oko 370 tisuća američkih dolara kako bi dom za zlostavljane majke i napuštenu djecu konačno bio dovršen.

„Imamo devet studija i tri apartmana. Svaki ima svoju kuhinju, a napravit ćemo i izgralište za djecu. A, u kući ćemo osigurati i medicinsku skrb“, govori s radošću ovaj rumunjski svećenik.

Podsjetimo kako i kod nas već godinama postoje kuće za samohrane majke i djecu koja vrlo često zbog svoje situacije bivaju odbačene od svojih obitelji. Riječ je, naravno, o „kućama života“ udruge Betlehem čije djelovanje i vi možete podržati svojom donacijom na ovom linku!

Miodrag Vojvodić | Bitno.net

 


Objavljeno: 15. veljače 2020.

Možda vam se svidi