Licia i Jorge u braku su nešto više od deset godina, a primjer njihove ljubavi i nesebičnosti zadivio je mnoge.

Premda su u braku dobili četvero djece, od kojih je jedno preminulo, otkrili su kako ih Bog poziva da se kao roditelji posvete i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Prijavili su se Centru za socijalnu skrb, te postali udomitelji, a kroz obiteljski dom ovog bračnog para iz argentinskog grada Cordobe prošlo je čak 18-ero djece.

„Imamo troje djece i jedno na nebu. Zahvaljujući Bogu blagoslovljeni smo djecom koju smo udomili. Prvo dijete koje smo primili imalo je jednu godinu i nismo odustali, već smo nastavili s udomljavanjem“, kazala je Licia za dnevni list Arriba Cordoba, a prenijela Aleteia.

U početku im je, kažu, bilo teško odvojiti se od djeteta koje bi bilo vraćeno svojoj biološkoj ili posvojiteljskoj obitelji, no vrlo brzo shvatili su koja je njihova uloga i poslanje: dati ljubav i osigurati toplinu obiteljskog doma.

„Ostaje nam radost jer vidimo kako su se promijenili, prolazeći od boli do ljubavi“, kaže Licia.

Važno im je, također, što njihova biološka djeca odrastaju u velikoj obitelji promatrajući ljubav i velikodušnost svojih roditelja i tako usvajaju važne životne lekcije.

Trenutno se brinu za petomjesečno dijete i u šali kažu kako se još uvijek nisu riješili mijenjanja pelena i noćnih buđenja. A za luksuz nikada nisu marili, jer im je bogatstvo u ljubavi koju međusobno dijele daleko važnije od materijalnog bogatstva.

Dodajmo kako je u studenom prošle godine u Hrvatskoj u 1481 udomiteljskoj obitelji bilo smještno 2151 dijete. Više o udomiteljstvu možete pročitati na stranici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Poruku Vijeća HBK povodom ovogodišnjeg Dana života možete pročitati OVDJE.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net