Linda Hering iz američke države Iowe primila je nagradu jer je posljednjih 50 godina udomila čak 600 djece. Linda je sa suprugom Bobom stvarala obiteljsko okruženje za brojnu djecu, piše Faithwire.

“Moja najbolja prijateljica udomila je tinejdžerice. Pomislila sam kako bi bilo lijepo da i ja to pokušam. Nazvala sam nadležne službe i dogovorila se da ću udomiti djecu s posebnim potrebama.” Nedavno je primila nagradu za svoj neumoran rad s djecom.

U obrazloženju piše: “Centar za socijalnu skrb je gospođu Lindu mogao nazvati u pola noći kako bi uzela neko dijete. Ona bi došla kamo god bi trebalo.” Herring se nije bavila samo udomiteljstvom, nego je vodila lokalni vrtić i radila kao noćni domar u obližnjoj srednjoj školi.

Gospođa je postala poznata po zalihama dječje odjeće svih veličina koje je držala u garaži. “Nitko se nije trebao brinuti hoće li njezina udomljena djeca imati što odjenuti”, piše u priopćenju. Linda je imala jednostavnu filozofiju: “Ako ih nitko ne voli i ne brine se o njima, ja ću to činiti.”

Jedno od njezine udomljene djece bio je Anthony Herring, koji sada ima 39 godina. U Lindin dom je stigao kao šestomjesečna beba. Bračni par Herring ga je posvojio kada je navršio tri godine.

“Na tome sam još više zahvalan otkako sam postao roditelj. Zahvalan sam na životu koji mi je darovan. Mama i tata su me naučili kako obitelj nije određena krvlju, nego je čine oni koje u životu voliš”, kaže Anthony.

Bitno.net