'MICHELANGELO IZ CLEVELANDA'

Upoznajte 83-godišnju redovnicu kojoj je slikanje molitva i izraz ljubavi prema Bogu!

Pred njom je bila umjetnička karijera, no svoj je život odlučila posvetiti redovničkom životu.

Screenshot YouTube

Sestra Mary Thomas, 83-godišnja redovnica iz Clevelanda, gotovo 57 godina živi u samostanu i zajedno sa svojim Siromašnim sestrama klarisama od vječnog klanjanja u crkvi Obraćenja svetog Pavla u molitvi pred Presvetim provodi nekoliko sati dnevno. No ova nevjerojatna redovnica i ostatak svojega vremena provodi u molitvi i to slikajući!

“Umjetnost je za mene molitva i izraz moje ljubavi prema Bogu i njegovu narodu”, kaže sestra Mary.

Premda je pred njom bila sigurna umjetnička karijera, Mary je odlučila ući u samostan kako bi produbila svoju vjeru i ljubav prema Bogu – zadovoljna, kako kaže, “jer je započela novi život”.

“Bila sam na vazmenom bdjenju u kripti crkve sv. Petra u Rimu. Stvari su se promijenile u trenutku kad sam primila svetu pričest. Osjetila sam snažan redovnički poziv povezan s pobožnošću prema Presvetom sakramentu”, prisjeća se redovnica. Nakon određena vremena provedena u promišljanju odlučila je pristupiti Klarisama od vječnog klanjanja u Clevelandu.

Posljednjih deset godina gotovo pet sati dnevno provodi u kapeli na drugom katu samostana u kojoj radi na svojem životnom djelu – muralu “Gospe od Presvetog sakramenta i Općinstvu svetih”. Mural površine 45 četvornih metara naručila je Philadelphijska nadbiskupija, a sestra Mary se nada kako će njezino djelo pomoći ljudima da otkriju Boga.

“U današnjem vremenu ljudi doista tragaju za nečim. Imaju potrebu za Bogom i traže ga. Vječni život ima veliko značenje”, kaže s. Mary Thomas dodajući kako joj je želja da njezin rad približi Krista koji “ljubi svakoga od nas ponaosob i zauvijek” svakom čovjeku.

Pogledajte ovu nevjerojatnu redovnicu!

Miodrag Vojvodić | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 4. ožujka 2017.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi