OKULTNI OBRED U KANADI

U Ottawi bi se danas trebala održati sotonska misa, nadbiskup poziva na posebnu molitvu

Organizator sotonske mise Nicholas Marc je izjavio kako će “ovaj obred sadržavati tradicionalne simbole koji će se koristiti tako da budu suprotnost tradicionalnoj misi”. Ovaj će se ritual, dakle, izrugivati kršćanstvu, posebice katolicizmu

Foto: Shutterstock

Nadbiskup Otawe Terrence Prendergast pozvao je sve vjernike na molitvu reparacije zbog sotonskog obreda, tzv. “sotonske mise”, koja bi se trebala održati danas u 10 sati prijepodne po lokalnom vremenu u kanadskom gradu Ottawi.

Obred bi se trebao održati u Sotonskom hramu, odnosno baru u kojem se okupljaju ljubitelji rock i metal glazbe. Događaj predstavlja prvu javnu sotonsku crnu misu u povijesti Kanade. “Zabrinut sam za vjeru naših građana i kako će ovaj čin povrijediti njihovu ljubav i poštovanje prema euharistiji”, izjavio je nadbiskup Prendergast.

Organizator sotonske mise Nicholas Marc je izjavio kako će “ovaj obred sadržavati tradicionalne simbole koji će se koristiti tako da budu suprotnost tradicionalnoj misi”. Ovaj će se ritual, dakle, izrugivati kršćanstvu, posebice katolicizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sotonskom hramu navodno se ne bi trebala oskvrnaviti posvećena hostija, ali nadbiskup je ipak pozvao sve svećenike da pomno prate vjernike koji se ovih dana pričešćuju kako ne bi iz crkve iznijeli posvećenu hostiju.

Nadbiskup je također upozorio vjernike na opasnosti koje se kriju kod uključivanja u okultne prakse. Objasnio je kako ovakvi ritualni imaju potencijal otvaranju duhovnih vrata carstvu zla.

“Ljudi su iznenađeni što papa Franjo toliko često govori o đavlu koji djeluje u našem svijetu i njegovim službenicima koji pokušavaju osujetiti dobro kojemu su kršćani i Crkva predani “, izjavio je nadbiskup Ottawe za Catholic Register.

Nadbiskup će danas u Ottawi služiti posebnu misu reparacije zbog blasfemije koja će se održati u njegovoj nadbiskupiji. Također je pozvao sve vjernike da se pridruže brojnim svetim misama koje će se služiti u župama, ali i posebnim molitvama reparacije.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net

Objavljeno: 17. kolovoza 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi