Početkom ove godine u Meksiku će se krenuti s izgradnjom najvećeg kipa Isusa Krista na svijetu.

Skulptura naziva Cristo de la Paz (Krist Mira) bit će visoka 77 metara, što znači da će biti gotovo dvostruko viša od trenutno najvišeg Kristovog kipa, onog u Boliviji, koji doseže 40 metara.

Projekt izgradnje zamislio je i organizirao meksički glumac Eduardo Verástegui Córdoba. Prema njegovim riječima, cilj projekta je ostaviti nasljeđe mira u saveznoj državi Tamaulipas u kojoj je rođen.

Tamaulipas je trenutno jedna od meksičkih saveznih država s najvišom stopom ubojstva, pa bi kip Krista koji drži ruke otvorene nudeći zagrljaj trebao biti znak mira i utjehe za njezine stanovnike.

Foto: Model Kristovog kipa u Meksiku / Screenshot

Oni koji su uključeni u planove izgradnje nadaju se da će nakon njezinog završetka ovo postati odredište za hodočasnike i turiste kojima će biti na raspolaganju crkva, restorani, smještaji za posjetitelje, žičara i brojni drugi sadržaji.

Kreator projekta, Eduardo Verástegui, između ostaloga je i vrlo aktivan borac protiv pobačaja te osnivač udruge “Ogrtač Gospe Guadalupske” koja promiče svijest o štetnosti pobačaja te nudi pomoć ženama koje su ga izvršile, a o problemu visokih stopa pobačaja među hispanoameričkim stanovništvom svojedobno je razgovarao i s Barackom Obamom.

Vezano za izgradnju kipa Krista Mira, Verástegui je izjavio kako planira posjetiti Rim kako bi projekt predstavio papi Franji te dobio njegov blagoslov.

Ivo Džeba | Bitno.net