Od kolekte i prinosa sa župa prikupljeno je 208.866,14 €, od pojedinačnih uplata 18.936,55 €, a od poziva na donatorski broj 35.871,22 €, podaci su biskupijskog Caritasa hercegovačkih biskupija objavljeni u ponedjeljak, 25. siječnja.

Tom prigodom mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić uputio je pismo zahvale svećenicima, redovnicima, redovnicama i svim vjernicima. U njemu je među ostalima podsjetio na konkretne akcije koje su poduzete na područjima hercegovačkih biskupija kako bi se pomoglo područjima pogođenim razornim potresom. „Skoro mjesec dana nakon, u zahvalnosti Bogu što je potaknuo tolika srca na aktivno suosjećanje s ljudima u nevolji, iskazujemo dužnu ljudsku i kršćansku zahvalnost svima koji su se nesebično uključili u ovu akciju“, poručio je biskup uz podsjećanje da donatorski broj za poziv kojim se doniraju 2 KM i dalje ostaje otvoren.

„Bog, bogat milosrđem, dobrostivo uzvratio svima koji su imali srca za potrebite, molitveno i materijalno, od pobožna zaziva i udovičina novčića do usrdne molitve i poveće svote i materijalne vrijednosti. Svima u ime tolikih potrebitih izražavamo veliku zahvalnost i uključujemo ih u svoje molitve“, zaključio je na kraju svoga pisma zahvale mons. Palić.

Podsjećanja radi vjernici u Vrhbosanskoj nadbiskupiji prikupili su 180.000,00 €, u Banjolučkoj 51.000,00 € te u dvije hercegovačke biskupije 263.673,91 €. Tako da je do sada na području BK-a BiH ukupno prikupljeno 494.673,91 €.