Tri osobe, uključujući napadača, ubijene su tijekom pucnjave koja se u nedjelju dogodila u crkvi u predgrađu grada Fort Wortha u Texasu, objavile su lokalne vlasti.

Motiv napada još je nepoznat, kao i odgovor na pitanje je li ubojica ciljao točno određene osobe.

Zamjenik teksaškog guvernera, Dan Patrick, izjavio je kako je incident bio gotov u samo nekoliko sekundi, zahvaljujući brzoj reakciji članova sigurnosne službe.

“Dvojica župljana koji volontiraju kao članovi sigurnosne službe izvukli su svoje oružje i odmah ustrijelili ubojicu, spasivši tako velik broj života”, rekao je Patrick.

U trenutku napada u crkvi je bilo 242 ljudi.

Napadač i jedna od žrtava umrli su na putu do bolnice, izjavila je Macara Trusty, glasnogovornica lokalne hitne službe. Drugu žrtvu napada su uspjeli reanimirati, no kasnije je u bolnici preminula.

Budući da je misa bila uživo prenošena, na YouTubeu se pojavila snimka cijelog incidenta koja je ubrzo uklonjena. Snimka pokazuje kako je od trenutka kada je napadač izvadio sačmaricu do trenutka kad je bio pogođen prošlo samo šest sekundi.

Nedavne promjene teksaškog zakona omogućile su ovlaštenim vlasnicima oružja da smiju unositi oružje u vjerske objekte. Do promjena je došlo nakon pucnjave u jednoj crkvi 2017. godine prilikom koje je ubijeno 26 ljudi.

Ivo Džeba | Bitno.net