U nedjelju Argentina lovi naslov svjetskog prvaka u nogometu, a u danima uoči finala sve su oči uprte u njihovog najboljeg nogometaša Lea Messija koji briljira tijekom cijelog turnira u Katru.

Osim nogometnih podataka, prate se podaci i iz njegovog osobnog života, pa je tako na Redditu izašla fotografija intervjua s 13-godišnjim Messijem u kojem je tada perspektivni dječak odgovarao na brzopotezna pitanja lokalnog novinara.

Tako sadašnja argentinska zvijezda navodi kako mu je najdraža uspomena kada ga je baka prvi puta odvela da igra nogomet, a uzori su mu otac Jorge i kum Claudio. Cilj mu je vrlo skroman: završiti srednju školu, dok sanja o tome da će jednog dana igrati za Argentinu.

Zanimljivo, mladi Messi je na pitanje koja mu je najdraža knjiga odgovorio: Biblija, a na novinarsko pitanje što je za njega poniznost kazao je kako je to “Ono što čovjek nikada ne smije izgubiti”.

Dodajmo ovome kako je uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji Messi u razgovoru za argentinski TyC Sports kazao kako će u slučaju da Argentina uzme naslov pješačiti 50 kilometara od svog doma u Rosariju do Svetišta Gospe od krunice u gradu San Nicolás. Nadamo se da obećanje vrijedi i za svjetsko prvenstvo koje je u tijeku.