Na dan sprovoda malene Indi Gregory u Nottinghamu u Engleskoj, papa Franjo uputio je izraze sućuti istaknuvši da se pridružuje okupljenima u zahvaljivanju Svemogućem Bogu na daru njezinog života.

Papa Franjo izrazio je sućut i duhovnu blizinu roditeljima Indi Gregory, osmomjesečne britanske djevojčice koja je umrla prošli mjesec nakon duge pravne borbe.

U brzojavu upućenom u petak, 1. prosinca na dan sprovoda, papa Franjo izrazio je sućuti njezinim roditeljima i svima koji žale zbog gubitka tog dragocjenog Božjeg djeteta.

U poruci koju je potpisao Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin navodi se: Povjeravajući Indi u nježne ruke ljubavi našeg Nebeskog Oca, Njegova Svetost se pridružuje okupljenima na sprovodu u zahvaljivanju Svemogućem Bogu na daru njezinog života.

Sveti Otac se moli, da Gospodin Isus, svima pruži trajnu utjehu, snagu i mir.

Indi je bolovala od ozbiljne mitohondrijske bolesti te je bila na aparatima za održavanje života u Queen Medical Centru u Nottinghamu u Engleskoj. Umrla je u ponedjeljak ujutro, 13. studenog nakon što su joj zdravstveni djelatnici isključili aparate za život.

Njezini roditelji, neuspješno su se borili za poništavanje nekoliko sudskih odluka o liječenju njihove kćeri, za koje su liječnici rekli da joj samo produžava patnju.

Njezin otac rekao je medijima da se obitelj nada da će Indi dati najbolji ispraćaj koji su u mogućnosti. Bit će sa glazbenim plišanim janjetom u lijesu, dodao je, misleći na njezinu omiljenu igračku.

U izjavi na dan Indine smrti, biskupi u Engleskoj i Walesu zajamčili su njezinim roditeljima molitve kao i uključenost podrške od katoličke zajednice.

Vjerujemo da će sada dijeliti radost neba nakon svog kratkog života, koji je donio duboku radost njezinim roditeljima, koji su je voljeli i štitili kao dragocjeni dar Božji, napisali su biskupi.

Zahvaljujući svima koji su neumorno radili na brizi za malenu Indi u Queen Medical Centru i u hospiciju u kojem je umrla, biskupi su primijetili da pravna bitka koju su prošli njezini roditelji pokazuje da se treba dati veća važnost roditeljskom glasu u tim složenim i osjetljivim slučajevima.

Nastavit ćemo pridonositi širim raspravama o pitanjima kada liječenje postaje nerazmjerno bilo kojoj mogućoj koristi i dužnosti nastavka osnovne skrbi, uključujući potpomognutu prehranu i hidrataciju, kako bismo zaštitili dobrobit svakog djeteta, zaključno se navodi u priopćenju.