KRVOPROLIĆE U CRKVI

Patnje afričkih kršćana na prestaju: u napadu na crkvu u Srednjoafričkoj Republici ubijeno je 25 vjernika i njihov svećenik

Svjedoci događaja tvrde kako je crkva napadnuta iz vatrenog oružja i granatama, a kršćani su u strahu počeli bježati iz zgrade

Foto: Shutterstock.com

Nepoznati napadači izveli su u utorak napad na katoličku crkvu Gospe Fatimske koja se nalazi u glavnom gradu Srednjoafričke Republike Banguiju. Svjetski mediji su na početku objavili kako je u tom tragičnom događaju poginulo 15 osoba, a među njima i jedan katolički svećenik. Međutim, predsjednik državnog Crvenog križa Antoine Mbao izjavio je kako je broj poginulih u međuvremenu narastao na 26, jer je do sada 11 ljudi podleglo ozljedama.

„Izbrojali smo 99 teže ozlijeđenih ljudi, od koji su neki još uvijek u kritičnom stanju, pa se očekuje kako bi brojka mrtvih mogla porasti“, dodao je Mbao. Svjedoci događaja tvrde kako je crkva napadnuta iz vatrenog oružja i granatama, a kršćani su u strahu počeli bježati iz zgrade.

Djelatnici mirovnih snaga UN-a u toj zemlji izjavili su kako je napad uslijedio nakon uhićenja jednog člana kriminalne grupe koja je povezana s pobunjenicima skupine Seleka. Inače, pobunjenici Seleka su muslimanske vjeroispovijesti i žive na teritoriju koji se nalazi u blizini napadnute katoličke crkve. Dužnosnici UN-a objašnjavaju kako su se pobunjenici grupirali u kriminalne bande i prijete destabilizacijom glavnog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 4. svibnja 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi