Papa Franjo nazvao je majku mladića Luce Re Sartùa (24) koji je preminuo nakon što je na Svjetskom danu mladih vjerojatno zadobio bakterijsku stafilokoknu infekciju. Infekcija se zakomplicirala i dovela do otkazivanja organa, pa je mladić preminuo 11. kolovoza, nakon što se vratio u rodnu Italiju. Trenutno se čekaju rezultati autopsije, piše CNA.

Dan prije njegova sprovoda, u četvrtak 17. kolovoza, Lucinu majku nazvao je papa Franjo. Prema riječima pomoćnog biskupa Milana Luce Raimondija, koji je u zajedništvu s još 13 svećenika predvodio mladićev sprovod, “Papa i Lucina majka zajedno su plakali”. Dodao je: “Majka mi je rekla da, kada ga vidim, Papi zahvalim jer je bio iznimno ljubazan. Tugovao je i plakao s njom, a prije svega ponašao se poput oca. Tješio ju je poput oca.“

Biskup je objasnio kako je Papina gesta dječakovu majku jako dirnula te da je Papa doslovno s njom „podijelio suze“.

Biskup je također opisao neke posebne trenutke sprovoda. Naime, Lukini su prijatelji u crkvi otpjevali himnu Svjetskog dana mladih. „Neizreciva je tuga obitelji ovih dana. Tu tugu nedvojbeno prati blizina cijele zajednice, sveopće Crkve”, zaključio je.